Paikka: Ulkona ja Mikael Agricolan kirkon liikuntasali

Mukana: Lea Purhonen ja Heli Harjunpää

Vaeltaminen, ympäristön havainnoiminen ja hengellisyyden äärelle hiljentyminen auttavat pohtimaan oman elämän kysymyksiä ja antavat uutta suuntaa. Tutussa kaupungissa pyhiinvaelluksella voi löytyä uusia näkökulmia. Yhteys syvimpään itseen ja ympäristöön tulee mahdolliseksi, kun keskittyy olemaan läsnä hetkessä ja avaa aistit havainnoimaan.

Lähde mukaan kokemukselliselle matkalle Helsingin kauneimmille kaduille, mutta samalla itseesi. Lähdemme liikkeelle Pyhä Henrikin katedraalista, pienelle ohjatulle pyhiinvaellukselle joka kiertelee Kaivopuiston historiallisissa ja samalla merellisen kauniissa maisemissa johtaen rukouksen ja hiljaisuuden värittämää tietä kohti Mikael Agricolan kirkkoa. Siellä ohjelma jatkuu levollisen ja sisäiseen hiljaisuuteen kutsuvan Hiljaisuuden Jooga®n parissa. Se on kristillisen joogan muoto, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys. Kuljemme ulkoisesta sisäiseen, monimutkaisuudesta yksinkertaisuuteen ja mielen levottomuudesta sisäiseen hiljaisuuteen. Pyhiinvaelluksen ohjaa Lea Purhonen ja joogaharjoituksen pastori Heli Harjunpää.

Niin pyhiinvaellus kuin Hiljaisuuden Jooga® on kokemuksellinen ja kehollinen rukouksen muoto, jossa hiljennytään Jumalan läsnäoloon ja hänen kuuntelemiseensa. Hiljaisuuden joogaharjoitusten fyysinen perusta on levollisessa perusjoogassa, ja harjoitukset sopivat kaikille.

Kuuntelen, on aivan hiljaista. Rukoilen, Jumala on lähellä.

Aina ei tarvitse istua ja jaaritella, nyt on sinun mahdollisuus hoitaa itseäsi hiljaisuudessa ja levollisessa liikkeessä Jumalan ääntä kuunnellen.

Lea Purhonen on kokenut pyhiinvaeltaja, retriitinohjaaja ja pyhiinvaellusohjaaja.

Heli Harjunpää on sairaalapappi, joogaopettaja, työnohjaaja ja retriitinohjaaja. Heli on ohjannut levollista joogaa, jossa liitän kehon ja mielen lempeisiin harjoituksiin kristillisen ulottuvuuden ja tästä hän on kehittänyt Hiljaisuuden joogan®.