Radion aamuhartaus 12.9.2001.
Virsi 382: 1

Hyvä Jumala, Sinuun me turvaamme, kun paha näyttää riistäytyvän käsistämme. Sinä olet meidän linnamme, kun omat linnamme sortuvat. Sinuun me turvaamme, kun olemme mykistyneitä ja epätietoisia. Herra, päästä meidät pahasta.

Sinä, hyvä Jumala, olet luonut tämän maailman hyväksi. Sinä olet tarkoittanut, että kaikki ihmiset eläisivät sovussa keskenään. Sinä olet antanut meille omantunnon, jotta erottaisimme oikean ja väärän.

Rakas taivaallinen Isä, me tunnustamme sinun edessäsi, että meidän maailmamme on peittynyt väkivallan savuun, että hallitsemattomia pahan voimia nousee ihmissukumme keskeltä, että rauha uhkaa peittyä raunioihin. Me emme ymmärrä, miksi näin pitää tapahtua. Herra, me emme ole noudattaneet sinun tahtoasi. Mutta miksi sinä et päästä meitä pahasta, vaan sallit niin monien kärsiä ja tuhoutua?

Kaikkivaltias Jumala, sinä tuomitset pahat teot ja vääryydet, mutta sinä myös armahdat ja annat anteeksi. Herra armahda, Kristus armahda, Herra armahda.

Hyvä Jumala, salli oikeuden voittaa vääryys, salli rakkauden voittaa viha, salli armon voittaa synti. Anna meille taitoa pysyä oikeudenmukaisuuden tiellä. Anna päättäjille kaikkialla maailmassa malttia, viisautta ja yhteisvastuuta. Älä anna meidän langeta koston kierteisiin. Vedä sinä meitä puoleesi, opeta meitä rukoilemaan sinua ja tekemään työtä toistemme ja ihmiskunnan hyväksi.

Herra Jeesus Kristus, syyttömänä sinä kärsit ristinkuoleman koko maailman puolesta. Tule meidän sydämiimme, opeta meitä luottamaan sinun armoosi. Ja kun edessämme on ahdistuksen tie, kuljeta sinä meitä.

Hyvä Jumala, sinun hyvyytesi suojaan me kätkemme itsemme, läheisemme ja kaikki kansat. Sinun käsiisi me annamme elämämme ja jokaisen elämän. Valmista sinä meille rauha. Valaise se mikä on pimeää, poista pelot. Ja vaikka pahan valta näyttää kasvavan ympärillämme, vahvista toisen maailman ääni, sinun armosi ja anteeksiantamuksesi ääni. Ole meidän kanssamme aamusta iltaan, anna meille uusi toivo, uusi rohkeus, uusi aika, uusi usko.

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä. Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

Virsi 600

Eero Huovinen