Paikka: Mikael Agricolan kirkko, Tehtaankatu 23

Mukana: Mika Aaltola, Pia Raitala, Pia Rosvall, Heikki Vilja ja Mari Mattsson

Johtamiseen ja johtajiin kohdistetaan tänä päivänä monenlaisia odotuksia ja toiveita. Miten johtaja voi vastata näihin odotuksiin ja olla samaan aikaan itsensä, ihmisten ja asioiden johtaja? Millaisia arvoja eri alojen johtajilla on ja millaisia heillä tulisi olla? Mitkä ovat johtamisen merkittävimmät muutokset ja trendit seuraavan viiden vuoden aikana?

Johtajan tulisi olla hyvä ihmistuntija, tunnejohtaja ja strateginen visionääri. Johtajalla tulisi olla myös vahvat viestintätaidot, kyky johtaa muutosta ja erinomainen tietämys oman alansa hallinnollisista koukeroista. Onko tällaisia johtajia olemassa vai onko johtajana toiminen yli-ihmisen positio? Millaista on olla johtaja erilaisten odotusten keskellä tämän päivän yhteiskunnassa ja kirkossa?

Johtamisen kysymyksiä ja eri puolia lähestymme paneelikeskustelussa itsensä, ihmisten ja asioiden johtamisen näkökulmista aiheeseen johdattelevien videotervehdysten kautta. Miten johtajan tulee johtaa itseään ja olla esimerkkinä toisille? Mikä on tärkein asia ihmisten johtamisessa ja mitkä ovat sen pahimmat sudenkuopat? Miten yhdistää itsensä ja ihmisten johtaminen osaksi asioiden, strategian ja hallinnon johtamista? Pohdimme myös arvojohtamisen ja johtajan oman johtamisfilosofian merkitystä, koko ajan lisääntyvän diversiteetin johtamista sekä muutosjohtajuuden kysymyksiä.

Johtajuuden kysymyksistä ovat keskustelemassa suomalainen Ulkopoliittisen instituutin johtaja, politiikantutkija ja dosentti Mika Aaltola, Raitala Musicin toimitusjohtaja ja manageri Pia Raitala, markkinointipäällikkö Pia Rosvall ja stand up -koomikko, teatteriopettaja ja näyttelijä Heikki Vilja. Videotervehdykset Jepa Lambert, Tommi Laitio ja Pauli Aalto-Setälä. Paneelikeskustelua johdattelee Haagan seurakunnan vs. kirkkoherra Mari Mattsson.

Mika Aaltola on opiskellut psykologiaa sekä kansainvälistä politiikkaa Suomessa ja ulkomailla ja väitellyt tohtoriksi yhteiskuntatieteistä. Toiminut vierailevana professorina Minnesotan yliopistossa ja vierailevana tutkijana Cambridgen yliopistossa, Pariisin Sciences Po -yliopistossa sekä yhdysvaltalaisessa John Hopkinsin yliopistossa. Hän on Tampereen yliopiston dosentti ja Tallinnan yliopiston professori. Aaltola on julkaissut seitsemän kirjaa, joista kaksi keskittyy Suomen ulkopolitiikkaan.

Heikki Vilja on yli kymmenen vuotta yleisöjä naurattanut helsinkiläinen stand up –koomikko, teatterinopettaja, näyttelijä ja taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtaja. Vilja on tullut yleisölle tutuksi mm. Ylen Naurun tasapaino -ohjelmasta ja Nelosen stand up! -ohjelman jokaiselta kaudelta. Vauhdikas Heikki on iloinen, mukava ja sympaattinen. Vaikka hän tarpeen tullen osaa olla myös hauskalla tavalla pisteliäs, voi yleisö olla huoletta: Heikin sydän on yhtä iso kuin hänen virneensä.

Pia Raitala on toiminut parinkymmenen vuoden ajan kotimaisten huippumuusikoiden managerina ja agenttina tarjoten pitkäjänteistä urasuunnittelua ja henkilökohtaista, räätälöityä palvelua valikoidulle artistijoukolleen. Nykyään hänen oma yrityksensä Raitala Music on alansa merkittävimpiä toimijoita, jonka artistiedustukseen kuuluvat mm. saksofonisti Jukka Perko, laulaja Maria Ylipää, trumpetisti Verneri Pohjola ja pianisti Iiro Rantala. Agentuuri- ja manageritoiminnan ohella Raitala toimii mentorina sekä luennoi korkeakouluissa ja oppilaitoksissa muusikko- ja manageriopiskelijoille.

Pia Rosvall on markkinoinnin ja viestinnän monialainen ammattilainen, jolla on vuosikymmenien kokemus kauppakeskusten markkinoinnista Helsingissä. Rosvall on toiminut markkinointipäällikkönä Forumissa, Kämp Galleriassa, Itiksessä ja Redissä. Pia on myös ollut mukana kehittämässä kauppakeskusten toimintaa pohjoismaisella tasolla Nordic Council of Shopping Centers organisaation hallituksessa. Hän on mm. järjestänyt kiinnostavia seminaareja alan ammattilaisille. Uusimmat aluevaltaukset Redissä ovat olleet mm. Big Brother, Tuska ja yhteistyö Suomen Olympiakomitean kanssa.

Mari Mattsson on pappi ja Haagan seurakunnan vs. kirkkoherra. Mari on työskennellyt Kallion seurakunnassa eri tehtävissä ja vs. hiippakuntasihteerinä Helsingin hiippakunnassa. Hän on myös kehittäjänä ja kouluttajana Espoon ja Helsingin hiippakuntien Johtamisen perusteet –koulutuksessa. Marin sydän palaa johtamisen kehittämiselle, kirkon tulevaisuuden rakentamiselle, yhdenvertaisuudelle ja verkostoyhteistyölle, jota hän on tehnyt mm. Kallio Block Partyn, Helsinki Beatles Weekendin ja kulttuurialan ihmisten kanssa.