Piispan puhe 31.12.2013

 

Taikatemppu: kiehtova sana!

Tämä ilta täällä Helsingin kaupungin ydinkeskustassa ilahduttaa meitä sirkustaidoin, taikatempuin, ihmeellisin elein ja ilosta kertovin taputuksin – esiintyjille.

Mutta taputuksen on saanut olalleen torilla myös moni kaveri: jaksa kuitenkin, minun kanssani tai jaksa oman taakkasi kanssa. Täältä stagelta huomaa myös ne taikatempunomaiset pienet hipaisut, melkein ujosti: kiva, kun olet olemassa!

Uusi vuosi alkamassa, muutaman hetken päässä. Jatkettaisiinko taikatemppujen tekoa, klo 24 kellonlyöntien jälkeenkin.

Ryhtyisimmekö me kaikki taikatemppujen tekijöiksi?

Tekisimme taiasta totta? Heti, huomenna ja koko vuoden ajan!

Silloin ennakkoluulojemme muureihin avautuu ihmiskasvojen kokoinen aukko. Se avautuu, jos me yhdessä haluamme nähdä toisemme, naapurimme ja maahamme muuttaneet.

Silloin lapset ja vanhukset, somalit ja suomalaiset, homot ja heterot, muslimit ja kristityt voivat kulkea kaduillamme ja kortteleissamme turvallisesti, ilman pelkoa. Silloin me teemme tulevaisuutta, jossa jokaista tarvitaan ja kaikista pidetään huolta.

Rakkaat ihmiset, tehdään tällainen taikatemppu yhdessä todeksi!

Me erilaiset ihmiset voimme antaa tilaa toisillemme, välittää toisistamme, kantaa vastuuta merestämme ja metsistämme. Ja muistaa myös heitä, jotka asuvat monen meren takana, kaukana Suomesta.  Taikatemppu alkaa kuitenkin tästä, läheltä ja viereltä.

Hyvä ja armollinen Jumala siunaa meidät ja koko maailman uuteen vuoteen. Jumalan siunauksen varassa me voimme luottavaisin mielin toivottaa uuden vuoden tervetulleeksi. Må Gud välsigna oss alla. May God grant us all a happy new year.