Myllypuron kirkko 17.10.2016
Kolme kirjainta on pienen pieni sana. Ja miten suuri se saattaa olla. Kolme kirjainta muodostaa sanan OVI. O-V- I.
Tässä kirkossa on runsaasti tämän sanan asiantuntijoita. Tässä kirkkosalissa tiedetään tänä iltana paljon tästä ovi-sanasta. Täällä on omaa kokemusta siitä, mitä tapahtuu, kun ei ole omaa ovea. Tai mitä tapahtuu, kun suurin odotuksin koputettu ovi pysyykin tiukasti kiinni. Tai mitä tapahtuu, kun siirretään ovelta ovelle ja luukulta toiselle.
Näille kaikille kokemuksille ja muistoille on tässä kirkossa tila. Kirkon ovi on auki ja pysyy tänään auki yli yön.  Ihan saa rauhassa muistella, murista tai kiitollisiinkin mielikuviin havahtua. Kaikenlaista on ollut, kaikenlaista!
Kirkolle saa toki olla vihainenkin; kurjia muistoja tässä kirkossa tänään. Jumala ei mene vihastamme tai katkeruudestamme rikki. Tässä kirkkotilassa saa olla ihan rauhassa totta kaikkien muistojensa ja kokemustensa kanssa.
Tänään kirkon ovi yötä myöten auki. Mutta silloinkin, kun kirkon ovi ei ole auki, jokin luukku taivaaseen on kuitenkin raollaan. Sieltä Sinulle kuiskataan: Sinä olet Jumalan luoma ihminen! Mitä kuraa ja kippuraa elämääsi on tullutkin, Sinulla on oma nimesi ja oma elämäntarinasi. Mitä tahansa säröä ja syrjintää on tullut, Jumala on puolellasi: syntisi ja syyllisyytesi saat kohdata ja sitten upottaa ne armon mereen. Jumala on puolellasi!