Piispa Irja Askola lahjoitti paavi Franciscukselle 18.1.2016 tapaamisessa suomalaista ikimetsää

Piispa Irja Askola tapasi paavi Franciscuksen maanantaina 18.1. paavin yksityisvastaanotolla Vatikaanissa. Tapaamisessa olivat mukana myös piispa Teemu Sippo sekä metropoliitta Ambrosius. Piispa Askola esitti suomalaisvieraiden tervehdyksen.

”Teillä on erityinen paikka monen suomalaisen sydämessä. Sekä sananne, että monet merkittävät symboliset tekonne ovat koskettaneet ja inspiroineet minua ja monia muita suomalaisia, piispa Askola sanoi puheessaan paaville.

Askola toivoi, että kohtaamiset Roomassa ja Vatikaanissa vahvistaisivat keskinäisen kunnioituksen ja jaetun ilon sanomaa.

”Vihapuheen ja pelon keskellä kristittyjen tulee olla toisenlaisina esimerkkeinä, sillä evankeliumin henki ei löydy eristäytymisestä tai esteiden rakentamisesta”, Askola muistutti.

”Opilliset neuvottelut ovat olennainen osa ekumeenista yhteydenpitoa, mutta ekumenia ei voi elää ilman tavallisten miesten ja naisten elämänkokemuksia tai elämän todellisuutta. Ekumeenisuus tarkoittaa sydämellistä uteliaisuutta toinen toisemme haavoista ja unelmista”, Askola totesi.

”Vuoropuhelussamme opilliset ja käytännön erot yhä pysyvät, mutta sen ei pidä lannistaa meitä. Sen sijaan sen tulisi innostaa matkaamme kohti suurempaa yhteyttä. Meidän on työskenneltävä voittaaksemme vanhojen asenteet ja epäluulot”, paavi Franciscus vastasi piispa Askolalle.

Piispa Askola lahjoitti paaville 10 aarin osuuden suojellusta suomalaisesta ikimetsästä.

”Sen lisäksi, että teillä on paikka suomalaisten sydämissä, teillä on nyt myös konkreettinen paikka Suomessa”, Askola sanoi.

Paavin nimissä suojeltu metsäosuus sijaitsee Tomteskogin metsässä, Porvoossa Helsingin hiippakunnan alueella. Luonnonperintösäätiö suojelee suomalaisia ikimetsiä erityisesti Etelä-Suomen alueella lahjoituksin kerätyillä varoilla.

Lisätietoja:

piispa Askolan erityisavustaja Kaisa Kariranta, p. +358 40 551 5851

kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen, p. +358 40 522 1464

Valokuva suomalaisdelegaatiosta Roomassa: Kirkon kuvapankki: kuvapankki.evl.fi

Valokuvia piispojen ja paavin tapaamisesta: www.photovat.com

http://www.luonnonperintosaatio.fi/fi/lahjoita/pala-ikimetsaa