Piispa Teemu Laajasalon joulutervehdys HNMKY:lle 22.12.2023

Stephen Curry on monien namikalaistenkin koripalloharrastajien lempipelaaja. Golden State Warriorsin NBA-tähti Steph Curry on koripallosuvusta ja tunnettu huimista kaukoheitoistaan. Niistä ja monesta muusta häntä on palkittu ja kiitetty vuodesta toiseen.

Kun katsoo Steph Curryn kenkiä, voi niissä usein huomata tussilla piirrettyjä merkkejä. Kauempaa vilkaistuna piirrokset näyttävät nimikirjoitukselta. Tarkasti katsottuna huomaa, että niissä toistuu usein lausahdus ”I can do all things”. Nuo sanat kyllä sopivat erinomaisesti taiturille, joka vuosienkin jälkeen pystyy kohauttamaan paljon kokenuttakin yleisöä heittotarkkuudellaan ja peliälyllään. Toisaalta tulee tunne, että onko tuollainen itsevarmuuden julistaminen jo vähän ylpeää tai itseään korottavaa.

Curry ei kuitenkaan ole valinnut lausetta sattumanvaraisesti tai kehuakseen itseään. Lause on Raamatusta, filippiläiskirjeestä (Fil. 4:13). Suomeksi se kuuluu: ”Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa.” Steph Curryn käyttämässä Raamatussa se sanotaan vielä selvemmin: ”I can do all things through Christ who strengthens me”. Curry ei siis nosta itseään, vaan osoittaa kunnian sinne, minne se kuuluu, taivaaseen. Hän ei ajattele pystyvänsä omin voimin, vaan ”Hänen avullaan”, Kristuksen antamalla voimalla.

Joulua vietetään siksi, että ihmisten rohkaisijaksi, turvaksi ja vapahtajaksi syntyy Joulun Lapsi, Kristus. Hän voi antaa voimaa kestää kaiken ja mahdollisuuksia pystyä mihin tahansa – ei pelkästään Steph Currylle, vaan ihan meille kaikille.

Kiitos Namikan johdolle, hallinnolle, työntekijöille, valmentajille, vanhemmille ja ennen kaikkea kaikille toiminnassa mukana oleville lapsille, nuorille ja aikuisille hienosta yhteisestä vuodesta.

Jouluiloa!

Teemu Laajasalo