Diakoneja kirkon alttarilla

Diakonian virkaan vihkimystä voivat hakea henkilöt, jotka ovat suorittaneet diakonian virkaan kelpoistavan tutkinnon (sosionomi AMK diakoni tai sairaanhoitaja AMK diakonissa) ja ovat saaneet työnantajaltaan vokaation eli kutsun diakonian virkaan.

Vihkimystä hakevalla tulee olla työpaikka jossakin Helsingin hiippakunnan seurakunnassa vähintään puolen vuoden ajaksi. Tämän lisäksi diakonian virkaan voidaan vihkiä sellainen henkilö, joka toimii kirkon, kristillisen järjestön, valtion, kunnan, säätiön, jonkin yksityisen järjestön tai muun yhteisön palveluksessa osallistuen sovittavalla tavalla kirkon tehtävän toteuttamiseen.

Helsingin hiippakunnassa diakonian virkaan vihkimys järjestetään kerran vuodessa. Seuraava diakonian virkaan vihkimys on Helsingin tuomiokirkossa sunnuntaina 3.11.2024. Vihkimystä haetaan hiippakunnan hakulomakkeella. Hakemukseen kuuluvat liitteet on mainittu lomakkeessa. Vihkimyksen hakemisesta on sovittava työnantajan kanssa, joka kutsuu vihittävän palvelukseensa diakonian tehtäviin. Ennen kuin lähetät hakemuksesi diakonian virkaan vihkimystä varten, ole yhteydessä hiippakuntasihteeri Anna-Tiina Järviseen anna-tiina.jarvinen(at)evl.fi

Ennen vihkimystä järjestetään ordinaatiovalmennus, jossa käsitellään hengellisen työntekijän identiteettiin, kirkon työhön, diakoniaan ja kutsumukseen liittyviä teemoja. Valmennus on työtehtävä ja siihen osallistutaan työajalla. Päätöksen ordinaatiokoulutukseen ottamisesta ja diakonian virkaan vihkimisestä tekee piispa.

Syksy 2024

  • Vokaatio ja diakonian virkaan vihkimysanomus tuomiokapitulissa viimeistään ke 18.9.2024.
  • Messu ja papiksi ja diakonian virkaan vihkiminen Helsingin tuomiokirkossa su 3.11.2024 klo 10.

Syksyn 2024 ordinaatiovalmennuksen tarkempi alustava aikataulu (sisältäen kaikki koulutuspäivät) julkaistaan tällä verkkosivulla kevään 2024 aikana.

ke 9.10.2024 klo 9.15 tuomiokapitulin istunto ja diakonian virkaan vihkimystä hakeneiden tutustumiskeskustelu
to 31.10.2024 klo 9.15 tuomiokapitulin istunto ja ordinaatiopubliikki

 

diakoneja jakamassa ehtoollista